Lindsy blog 3

Lindsy Bruin.


Het is alweer een week terug dat mijn sensor stopte met het meten van mijn glucose gehalte. En nu ben jij natuurlijk benieuwd..Heeft ze haar aangepaste leef- en eetpatroon vast kunnen houden zonder hulp en informatie van de sensor?


Allereerst denk ik dat het goed is om uiteen te zetten met welke klachten ik het traject instapte en waar het monitoren en aanpassen van mijn eetpatroon hier invloed op uitoefende:

 

 • Ik sliep slecht: pas aan het begin van de nacht werd ik echt moe, hoewel ik daarvoor lusteloos en hongerig op de bank hing;
 • Ik werd moe wakker: zelfs wanneer ik wèl vroeg ging slapen, ik werd altijd moe wakker. De nacht was nooit lang genoeg en ik startte de dag met 1 – 0 achterstand;
 • Ik was vaak duizelig of wazig: zeker bij inspannende of stressvolle momenten voelde ik me niet helder om te doen wat ik had willen of moeten doen;

Het dragen van de sensor gaf mij de volgende inzichten op deze problemen:

 

 • Bepaalde voeding zorgde niet alleen voor een sterke stijging van mijn glucose gehalte, maar vooral ook voor een ontzettend snelle daling wat resulteerde in een extreem laag glucose gehalte;
 • Tijdens de dag voelde ik me vaak wazig, onzeker of duizelig zodra ik in een hypo (zeer lage glucose) zakte, wat maakte dat ik stressvolle of drukke momenten niet goed aan kon;
 • Gedurende de hele nacht zat ik in een hypo. Mijn lijf gaf de hele nacht adrenaline af om het glucose gehalte omhoog te brengen, waardoor ik de hele nacht in een stress toestand van mijn lijf ‘uitrustte’, not!


Nu is het inzicht krijgen natuurlijk een eerste, maar wat ga je er aan doen? Door van Karina van Mijn Meting te leren welke voedingsstoffen en patronen de extreme schommelingen veroorzaakten kon ik leren anders te kiezen. Dit was geen kwestie van of-of, maar van en-en… ik at iets vaker en meer, maar ik voedde mijn lichaam met voedingsstoffen die bijdroegen aan een stabiel glucose gehalte.


Dit werkte ontzettend goed voor mij, want ik houd niet zo van ‘moeten’ en ik wil ook echt van het leven genieten! En gezond en lekker eten is daarbij voor mij erg belangrijk.


Wat zijn belangrijke aanpassingen die ik heb opgedaan?

 

 • Ik eet mijn kokosyoghurt nu met TastyBasics muesli, banaan en een paar stukjes appel met kaneel om in de ochtend mijn glucose gehalte iets omhoog te brengen, maar door de eiwitten die ik uit deze muesli haal blijft mijn energielevel langer stabiel;
 • Ik eet bewust een tussendoortje tussen ontbijt en lunch waarbij ik ook weer oplet dat dit de componenten vet, vezels & eiwit bevat. Bij geen tijd is het rennen & vliegen, nu heb ik standaard een TastyBasics reep in m’n jaszak;
 • Wanneer ik ’s avonds rijst eet (nasi, poké bowl of sushi) dan eet ik vroeg, namelijk voor 17:30 uur. Zo kan ik vroeg op de avond wanneer ik me flauw voel een cracker met gezonde pindakaas eten;
 • Gewone pasta heb ik vervangen door de (veel lekkerdere!) TastyBasics pasta;
 • Wanneer ik toch een keer ‘slecht’ heb gegeten ga ik vroeg (+/- 21:00-21:30 uur) naar bed. Met een groot glas water slaap ik heerlijk en ga ik niet de mist in met Netflix & chips. Door deze slimme actie word ik uitgerust wakker.


Mijn nieuwe patronen en voeding vasthouden is super simpel wanneer ik de dag goed start. Vergeet ik te ontbijten? Dan loopt de rest van de dag rommelig en eindig ik onrustig en hongerig de dag. Daarom heb ik inmiddels dagelijks een alarm in mijn mobiele telefoon die me om 08:45 uur herinnert dat ik vóór 09:00 uur moet ontbijten. Zo sla ik nooit meer het ontbijt over wanneer ik de dag te snel wil starten.


Omdat in drukke tijden de juiste voeding halen er soms bij in schiet ben ik inmiddels begonnen met mijn boodschappen online te bestellen.
Zodra mijn voorraad artikelen in de kast op gaan, zet ik ze direct op mijn digitale boodschappenlijst en heb ik ze in huis voordat het laatste artikel op is.


Dat is bij ons zeker nodig, want mijn man ‘pikt’ inmiddels mijn TastyBasics producten. Hij werkt de hele dag buiten in de kou en regen met paarden en merkt dat hij veel beter zijn energie kan managen door niet alleen gezond, maar nu ook compleet te eten. En hoewel hij veel actiever is, plus 1,92 m. lang, eet hij nu niet zo heel veel meer dan mij!


Op dit moment vind ik het interessant om mezelf te monitoren gedurende de dag zonder sensor.
En ik vraag mezelf direct af wat ik gegeten heb wanneer ik me een keer niet fit of wazig voel. Natuurlijk blijft op tijd rust pakken een belangrijk punt, maar ik ervaar nu ook dat de juiste voeding en regelmatig eten mij nog veel meer brengt dan powernaps of uitslaap momenten. Ik geef mijn lijf eindelijk wat het echt nodig heeft.


Groetjes Lindsy

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *