We doen het samen

Wij zijn een gedreven team en daar haal jij je voordeel uit.

Ruim 12 jaar terug hebben wij elkaar leren kennen tijdens de opleiding Voeding & Diëtetiek. Tijdens onze opleiding namen wij al geen genoegen met de standaard adviezen en pluisden wij van alles uit om nog meer te leren en te begrijpen. Zomaar iets aannemen omdat het in de boeken stond? Nee, wij gingen op onderzoek uit. Daarom werkt de formule van Mijn Meting zo goed.

Wij zijn beiden echte (na)denkers en ontzettend doelgericht. Dat wij betrokken sparringpartners zijn, maakt ons niet alleen tot een top team in onze samenwerking, maar zorgt voor een uniek en persoonlijk advies waarmee jij een enorme sprong kan maken in jouw gezondheid!

Karina

Ik ben Karina Schenk, drukbezet onderneemster, 33 jaar en woon samen met mijn vriend en 4 katten.

Mijn focus ligt op het oplossen van onverklaarbare vraagstukken en vooral jou inzicht geven in wat voeding- en leefstijlpatronen doen met jouw lichaam en geest. Met mijn medische achtergrond en jarenlange ervaringen kan ik goed verbanden leggen tussen klachten en bloedsuikerwaarden. Daarnaast heb ik een groot netwerk aan (leefstijl-)artsen en specialisten waar ik graag mee samenwerk.

Mijn passie en drive is om de gezondheid van mijn klanten te optimaliseren. Uit eigen ervaringen weet ik hoe frustrerend een zoektocht zonder resultaat kan zijn. Om mijn verhaal samen te vatten, na meer dan 13 jaar zoeken, onbegrip vanuit de medici en niet opgeven is mijn diagnose; fructose intolerantie gesteld. Was daar alles mee opgelost? Nee, ik werd totaal losgelaten… Maar wat ik na de diagnose heb geleerd is nu mijn kracht. Wat ik toen namelijk nog niet wist is dat bepaalde klachten gerelateerd waren aan deze diagnose.

Ik kon als kind/puber uit het niets flauwvallen en ’s nachts dropjes eten was voor mij heel normaal. Zonder Dextro in mijn zak ging ik de deur niet uit. Fietsen naar het treinstation (6 km) was zó energie rovend dat ik in de trein de 2e lading koolhydraten tot mij nam. Voor mijn gevoel hield dit mij op de been. Je leert jezelf van alles aan, maar dit was zeker niet de oplossing. Achteraf heb ik jarenlang met een snelwerkende schildklier, tekorten en wisselingen in de bloedsuikerspiegel rondgelopen door de voor mij verkeerde voeding.

Je begrijpt waarschijnlijk nu exact waarom ik zo gedreven ben en mensen zoals jij inzicht wil geven in wat er in jouw lichaam gebeurt. Samen bereiken we veel meer! Ik ben er klaar voor. Jij ook?

 • 9 jaar ervaring als diëtist

 • Oprichtster van Mijn Meting

 • Oprichtster franchise formule Het persoonlijke dieet praktijken

 • Gespecialiseerd in het omkeren van diabetes type 2

 • Heeft al duizenden mensen begeleidt naar een fitter bestaan

 • Staat met haar verhaal in het boek van huisarts Tamara de Weijer “Eet beter voor maag en darmen.”

Silka

Mijn naam is Silka, 35 jaar, getrouwd met een chef-kok en moeder van een blije peuter.

Ik ben volledig gefascineerd door de grote impact van voeding op de gezondheid. Hoe bepaalde voeding een verschil kan maken tussen ziek of gezond. Tussen moe of fit, blij of lusteloos. Voeding speelt een enorme rol als het gaat om je welzijn en gezondheid. Ik noem welzijn, omdat ik zelf heb ervaren hoe makkelijk je je goede gewoontes laat varen en al snel in een neerwaartse spiraal beland.

Zelf heb ik een niet al te beste zwangerschap gehad. Ik leed aan ernstige slapeloosheid waarbij ik soms nachten lang niet sliep. Ik belandde daardoor zelfs in het ziekenhuis en heb onder begeleiding van een hele hoop artsen en medicatie mijn zwangerschap uitgezeten. Ik merkte hoe ik fysiek én mentaal achteruit was gegaan en zat behoorlijk in de put. Ik kampte veel met migraine en mijn zicht verslechterde. Vanzelfsprekend leefde ik hier niet op mijn gezondst en wist maar al te goed dat ik echt iets moest veranderen. Doordat ik alle jaren voor mijn zwangerschap al heel gezond leefde, duurde deze fase gelukkig slechts kort en pakte ik snel mijn gezonde gewoontes weer op.

Mijn Gouden tip? Wanneer je eenmaal een leefstijl hebt gevonden die voor jou uitvoerbaar is, ben je beter in staat goed voor jezelf te blijven zorgen als het ook even wat minder gaat. Daar ligt ook mijn kracht; in het motiveren en coachen van klanten die meer uit zichzelf willen halen. Elke motivatie om goed voor jezelf te zorgen en een gezonder of beter mens te worden juich ik toe! Ik kijk daarom ook naar zoveel mogelijk facetten die voor jou bepalen waarom je leeft zoals je nu doet. En soms gaat dat niet eens over voeding. Ik ben doortastend en kom met jou tot de kern. Ik heb heel veel zin om met je mee te denken en je te helpen met dat bereiken wat voor jou belangrijk is. Hoewel je vaak zelf meer kan dan je denkt, heb je soms daar iemand bij nodig. Ik wil graag die iemand voor jou zijn!

 • 9 jaar ervaring als voedingsdeskundige

 • Medeoprichtster Mijn Meting

 • Voormalig eigenaresse afslankstudio in Amsterdam

 • Samengewerkt met diverse cosmetisch artsen

 • Voormalig trainer en opleider geweest in voedingssupplementen

 • Voormalig docent orthomoleculaire voeding

Samen testen en analyseren
we jouw eetpatroon, zodat we je een persoonlijk advies kunnen aanbieden
wat wél voor je werkt.