Meest gestelde vragen

Waarom glucosewaarden meten?

Inmiddels zal het slechte imago omtrent suiker je niet ontgaan zijn. Jij weet ook wel dat je beter een roze koek kan afslaan en een Mars bij het tankstation beter kan laten liggen. Maar weet je wel welk effect dit heeft op jouw glucosewaarden?

Suiker- en koolhydraatrijke (bewerkte) voeding geven een korte energiepiek en vervolgens binnen 1.5 uur een flinke daling van de glucosewaarden. Tegelijkertijd kan de insulineproductie (groeihormoon) nog uren aan staan en dit maakt je futloos en hongerig. Het kan ook zijn dat je mistig in je hoofd wordt (brain fog) en niet goed meer kan nadenken. Prestaties leveren en concentreren wordt dan lastiger, soms met hoofdpijn tot gevolg. Sterker nog: teveel schommelingen in je bloedsuikerwaarden zijn belangrijke risicofactoren voor diabetes en hart- en vaatziekten. Een stabiele bloedsuiker resulteert juist in meer energie en een gezond gewicht.

 

Als je weet welke voeding bij jou resulteert in deze ongewenste schommelingen en/of klachten, dan is het te achterhalen hoe we jouw glucosewaarden juist stabiel houden met praktische tips.

Hoe werkt de sensor en is het makkelijk in gebruik?

De sensor van Freestyle Libre (FSL) draag je op de achterkant van je bovenarm. Deze meet dag en nacht automatisch de glucosewaarden en slaat deze voortdurend op. De sensor geeft inzicht in je glucosewaarden tijdens: voeding, slaap, stress en beweging. Het is een makkelijke en zeer nauwkeurige manier om jouw trends te zien en dit zelf samen met jouw coach te kunnen analyseren.

Ik heb geen klachten en voel mij fit, is een traject interessant voor mij?

Zeker! Je hoeft geen ongezond eetpatroon te hebben, inactief te zijn of ziek om met Mijn Meting aan de slag te gaan. Juist als je je leefstijl al hebt veranderd of nog zoekende bent naar een passend eetpatroon is Mijn Meting interessant. Het is voor iedereen waardevol om inzichten te krijgen die je zonder de sensor zeker mist. Het team van Mijn Meting beantwoord al je vragen rondom voeding / producten, leefstijl en gezondheid.

Ik heb diabetes. Kan ik een traject aangaan?

Ja. Juist met een sensor op je arm die bloedglucosewaarden 14 dagen dag en nacht meet, kom je erachter hoe jouw lichaam reageert op bepaalde producten en maaltijdsamenstellingen.
Deze inzichten krijg je niet door alleen een HbA1c en glucosemetingen via de vingerprik. Tijdens de trajecten ga jij leren wat er gebeurt in jouw lichaam als je wel of niet eet en wat beweging/sport doet met jouw trends. Dit kan al snel resulteren in het afbouwen van medicatie.

Zo zijn er klanten van Mijn Meting gestopt met het spuiten van insuline en andere medicatie.

Lees hier de recensie van Joop.

Afbouwen van medicatie gaat altijd in overleg met de behandelaar.

Karina heeft 10 jaar (medische)kennis en ervaring in het omkeren van diabetes type 2 en het normaliseren van bloedsuikerwaarden. Zij is aangesloten als diëtist bij de groepsprogramma’s van Voeding Leeft en gastspreker bij Arts & Leefstijl.

Wat is het verschil tussen de sensor en de vingerprik?

De sensor is gemakkelijk en pijnloos aan te brengen en je zou bijna vergeten dat hij op je arm zit. Deze nieuwste technologie is minder ingrijpend dan de traditionele vingerprik en maakt het testen stukken makkelijker en vooral leuker!

 

Je zou je glucosewaarden via een vingerprik kunnen meten. Er zou zelfs een prima waarde uit kunnen komen. Maar het zegt verder weinig over hoe jouw lichaam 24 uur per dag reageert.

 

Zo heeft een drukke moeder met een vluchtig bestaan ervaren dat ze van een lunch met 2 volkoren boterhammen met volvette kaas en enorme dip ervaart en de middag moeizaam doorkomt. Een weer een andere ondernemer die veel van huis is, functioneert heel goed op 2 volkoren boterhammen met hummus en veel groenten met een bakje fruit. Interessant hé?

Moet mijn huisarts op de hoogte zijn als ik een traject start?

Alleen als je een medische aandoening hebt, kan het in bepaalde gevallen wel verstandig zijn om de behandelaar op de hoogte te brengen dat je aan de slag gaat met Mijn Meting / jouw leefstijl. Wij geven advies indien het noodzakelijk is om de behandelaar op de hoogte te brengen.

Je zou je glucosewaarden via een vingerprik kunnen meten. Er zou zelfs een prima waarde uit kunnen komen. Maar het zegt verder weinig over hoe jouw lichaam 24 uur per dag reageert.

Kan ik de sensor gebruiken als ik medicijnen slik?

Als jouw leefstijl wordt aangepast kan het zijn dat we jou adviseren om contact op te nemen met de huisarts/specialist over onder andere het afbouwen van medicatie. Afbouwen van bijvoorbeeld: bloedruk en/of bloedsuikerverlagende medicatie gaat altijd in overleg met jouw behandelaar. Jij bent verantwoordelijk indien nodig om contact op te nemen met de behandelaar. Wij zijn bevoegd om mensen met medicatie te begeleiden vanwege onze medische achtergrond.

Ik heb zelf een glucosesensor wordt dit bedrag in mindering gebracht?

De kosten voor de sensor van FreeStyle Libre binnen het traject wordt in mindering gebracht. 

Wat gebeurt er na het aanbrengen van de sensor?

Na de aanmelding krijg je uitgebreide e-mail met informatie toegestuurd. Daarin staat precies beschreven hoe wij jou optimaal kunnen coachen en wanneer de persoonlijke calls worden ingepland.
Na 3-5 dagen met de sensor op de arm heb je de 1e call met jouw coach. Tijdens deze call bespreken we de resultaten van de afgelopen dagen. Op dit punt is het inmiddels duidelijk geworden welke voeding wel en niet geschikt is voor jouw lichaam. Dit is belangrijk omdat je nu nog een week (of langer) hebt om zelf te gaan experimenteren. Tijdens het traject ontvang je e-mails van je coach. Tijdens de persoonlijke calls bundelen we alle gegevens van je het traject en baseren wij hier een uitgebreide analyse op. Op dit moment mag je ervan uit gaan dat je weet welke voeding het beste voor jou is.

Krijg ik een weekmenu of een voedingsplan opgestuurd?

Ja, je ontvangt een weekmenu ter inspiratie.

Nee, een voedingsplan is geen standaard onderdeel van Mijn Meting. Je krijgt wel praktische tips & trics tijdens het traject om direct toe te passen.

Jouw coach helpt je op weg tijdens de calls. Je mag er vanuit gaan dat je tijdens dit traject genoeg kennis verkrijgt om zelfstandig de beste keuzes te maken.
Als je weet welke voeding bij jou resulteert in deze ongewenste schommelingen en/of klachten, dan is het te achterhalen hoe we jouw glucosewaarden juist stabiel houden met praktische tips.

Mocht je wel behoefte hebben aan extra begeleiding of een persoonlijk voedingsplan, dan is dit zeker mogelijk. Mijn Meting is onderdeel van Het persoonlijke dieet bv. Bij Het persoonlijke dieet werkt een team van HBO geschoolde diëtisten en orthomoleculair therapeuten. Zij maken een uitgebreid persoonlijk voedingsplan op basis van bloedwaarden. Kijk voor meer informatie over de werkwijze en locaties op www.hetpersoonlijkedieet.nl.

Moet ik een leefstijl dagboek bijhouden?

Ja. Het bijhouden van een leefstijl dagboek geeft jou nieuwe inzichten en maakt je bewust(er) van jouw leefstijl. Het bijhouden kan makkelijk via de app die gekoppeld is aan de sensor. Het kost je hooguit 15 min per dag. Het voordeel is dat jouw notities direct in ons overzicht komen te staan. Deze gegevens kunnen wij direct interpreteren en analyseren. We koppelen het terug naar jou en jij weet precies waar jouw aandachtspunten liggen. Hoe meer jij noteert hoe meer wij verbanden kunnen leggen.

 

Mochten we toch meer informatie nodig hebben dan bespreken wij dit tijdens een van de persoonlijke calls.

Wat kan ik van de persoonlijke calls verwachten?

Tijdens de calls ga je samen met jouw coach ontdekken, sparren en analyseren wat wél werkt voor jou. Jij gaat jezelf uitdagen door producten uit te testen en jouw trends ontdekken. Je mag er vanuit gaan dat je tijdens dit traject genoeg kennis verkrijgt om zelfstandig de beste keuzes te maken. De tips & trics kan jij direct toepassen zonder ingewikkeld dieet.


Jij kunt een afspraak online inplannen met jouw coach via een link die je ontvangt via de e-mail. Dit proces loopt gestroomlijnd en jij ontvangt de informatie voorafgaand aan elke call.

Is er alleen een online traject mogelijk?

Ja, dat klopt. Hoe fijn is het om vanuit je eigen huis, vakantieplek, de woon- of werkkamer met jouw coach te praten? De calls gaan via het online systeem: Zoom. Ben je niet handig met Zoom en is beeldbellen niets voor jou? Laat het jouw coach weten en je krijgt een telefonische call.

Hoe lang duurt het traject?

De duur van het traject hangt helemaal af van wat jij nodig hebt.
Er zijn drie trajecten: inzicht, checkpunt en verdieping. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik ook een informatief gesprek in plannen?

Ja. Via het aanmeldformulier kun je je ook direct aanmelden voor een kort informatief gesprek van ongeveer 10 minuten.

Ik heb mij aangemeld maar wil toch een ander passend traject. Kan ik dit nog veranderen?

Geen paniek. Je kunt direct na de aanmelding een e-mail sturen naar: info@mijn-meting.nl.
Wij zetten jouw traject direct om en jij ontvangt zo snel mogelijk de box met lekkere producten en de sensor.

Wat zit er in de box die ik opgestuurd krijg?

Je ontvangt binnen 5 dagen na de aanmelding de box met sensor, lekkere producten en het Mijn Meting Magazine thuis.

Wordt het traject vergoed door de zorgverzekering?

Ja, vanuit de basisverzekering kan er een bedrag declareert worden. Dit komt neer op een bedrag tussen de € 154 – € 231,- afhankelijk van het afgenomen traject.

Dit bedrag wordt mogelijk verrekend met de eigen bijdrage en valt onder dieetadvisering.

Indien er om een bepaalde redenen niet mogelijk is om vanuit de basisverzekering te declareren bij de zorgverzekering, dan is Mijn Meting genoodzaakt om een factuur te sturen en dient het aangegeven bedrag betaald te worden binnen de aangegeven betalingstermijn.

Ik ben zwanger of geef borstvoeding. Kan ik een traject aangaan?

Ja. Het kan nieuwe inzichten geven als je zwanger bent of borstvoeding geeft welke voeding het beste bij jou past.

Lees de ervaringen van Heleen en Marian op onze website.

Klik hier voor het verhaal van Marian.
Zij ervaarde in de periode van het geven van borstvoeding, energieschommelingen.

Ik ben jonger dan 18 jaar. Kan ik een traject aangaan?

Dit is afhankelijk van jouw medische achtergrond en doelen. Neem contact op voor een informatief gesprek om de mogelijkheden met ons te bespreken.

Welke smartphones worden ondersteund?

Als je gebruik maakt van diensten van Mijn Meting dient jouw smartphone te zijn voorzien van een NFC lezer voor gebruik van de gebruikte sensor en applicatie. 

De onderstaande smartphones worden ondersteund voor gebruik van de gebruikte applicatie. 

iOS 12.1 or later, on the following devices: iPhone 7 – iPhone 7 Plus- iPhone 8 – iPhone 8 Plus – iPhone X – Phone XS – iPhone XS Max – iPhone XR – iPhone 11 – iPhone 11 Pro – iPhone 11 Pro Max 

 

Android: version 5.0 or higher (with NFC capabilities) on: Samsung Galaxy S6 – Samsung Galaxy S7 Edge – Samsung Galaxy S8 – Samsung Galaxy S8+- Samsung Galaxy S9 – Google Pixel – Google Pixel 2 – Google Pixel 2 XL – LG Nexus 5X – Wileyfox Swift

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op via de onderstaande knop.

Wat onze klanten zeggen over Mijn Meting
Rogier
Rogier-
Lees verder
Leefstijl apotheker en bewust bezig met zijn leefstijl.
Marian
Marian-
Lees verder
Borstvoeding en energiedips.
Ada
Ada-
Lees verder
Wisselende bloedsuikerwaarden na een maagverkleining.
Lizet
Lizet-
Lees verder
Gastric sleeve, diabetes type 2 en nog steeds overgewicht.
Heleen
Heleen-
Lees verder
Zwanger en overgewicht.
Jan
Jan-
Lees verder
Diagnose diabetes type 2.
Irina
Irina-
Lees verder
Afgevallen en geen duizelingen meer.
Rahel
Rahel-
Lees verder
Het motiveerde om door te gaan.
Joop
Joop-
Lees verder
Binnen 1 maand van de insuline en diabetes medicatie af.
Vorige
Volgende