Lindsy blog 1

Lindsy Bruin.


Waarom ik er voor kies om juist nu, voor de feestdagen, mijn glucose spiegel te monitoren en mijn voeding aan te passen?


Het is misschien een beetje een gekke timing om juist nu, rond de feestdagen en in de meest drukke periode van het jaar op mijn eetpatroon te gaan letten.


De grap is dat ik merk dat het juíst nu ontzettend leerzaam en handig is, want de excessen die we nu kennen qua suikerinname, drukte en weinig slaaptijd zijn natuurlijk niet alleen rondom de Kerst gebruikelijk.


Zo kennen we het allemaal om ’s morgens even snel te ontbijten (of alleen een kop koffie te drinken) want de kinderen moeten naar school of je hebt je verslapen en er staat een belangrijke meeting op de agenda. En zolang je op de adrenaline van de ochtend teert gaat het nog wel… maar in de namiddag val je bijna in slaap. Door de vermoeidheid zit je avonds op de bank te Netflixen met een zak chips op je schoot, waarbij je ook wéér te laat naar bed gaat.


En weet je, ik ben daar ZO ontzettend klaar mee.


Om maar semi-grappend te zeggen dat het nu eenmaal bij de tropenjaren hoort. Of dat wallen de nieuwe trend zijn. Moe, moeier, moeder : ) En dus ga ik er voor!


Na het eerste traject met Mijn Meting heb ik al echt ontzettend veel inzicht gekregen in:

– mijn eetpatroon wat bizar verliep: ik wist dat ik niet regelmatig at, maar zó rommelig?!;
– mijn leefstijl: veel haast, meer snaaien tussendoor dan normaal eten;
– en wat dat deed met mijn nachtrust: de hele nacht vol in de adrenaline door een te laag glucosegehalte waardoor ik natuurlijk totaal niet uitrustte;
– hoe ik mijn energielevel niet alleen omhoog krijg, maar ook hoog houdt door simpel anders te eten.


En nu besluit ik door te pakken. Want inmiddels heb ik geleerd waar de hoge pieken en diepe dalen van mijn glucose door veroorzaakt werden. En nu weet ik ook beter wat ik wel en wat ik niet moet eten. En als ik toch eens een ‘foute’ keuze maak, weet ik wat ik kan verwachten en hoe ik daar het beste mee om kan gaan.


De coaches van Mijn Meting introduceerden tijdens het eerste traject de producten van TastyBasics aan mijn eetpatroon.


En ik ben misschien wel de meest eerlijke persoon binnen de marketing wereld. Echt waar, de muesli, de crackers en de repen hebben een ENORM verschil gemaakt in het voeden van mijn lijf en daarmee het stabiel houden van mijn glucose én energielevel!


Eerlijk is eerlijk, ik ontbijt nog steeds te snel. In plaats van de noten en normale muesli door mijn kokosyoghurt waarbij ik een banaan gooide (wat resulteerde ik een enorme piek en daarna een dal, waardoor ik rond 11:00 uur trillend en wazig achter de laptop zat) gebruik ik nu de TastyBasics muesli waarbij ik niet alleen minder snel weer honger krijg, maar ook die vervelende ‘after dip’ niet meer ervaar.


Rond 11:00 uur eet ik nu iets lekkers in plaats van iets om me gefocust te houden. Gewoon omdat ik dat verdien.


De TastyBasics repen zijn echt lekker, want ik houd nu eenmaal van een koekje bij de koffie, maar ze ontregelen mijn glucose niet en ik ervaar ook geen honger gedurende de ochtend. En als je denkt dat ik dan wel de tijd neem om rustig te lunchen? Soms lukt dat en vaak ook niet. Maar met twee crackers met humus, avocado of pindakaas eet ik lekker, voed ik m’n lijf en ook hier, geen dip na de lunch!


Misschien denk jij nu “maar als je gewoon even de tijd neemt om goed te ontbijten of te lunchen is er toch niets aan de hand?”


Ik begrijp je helemaal. Echter, na ruim 6 jaar moeder te zijn, 5 jaar zelfstandig onderneemster en ook nog eens een halve dierentuin heb te onderhouden nam ik een besluit. Ik heb besloten dat zelfs ik, met een zoveel mogelijk veganistisch eetpatroon en coach zijnde, een beetje hulp nodig heb. Want er is elke dag wel wat! En dus vraag ik liever hulp, volg ik een tweede traject zodat ik mezelf beter monitor en de veranderingen beklijven. Na de Kerst ga ik verder met het introduceren van de pasta van TastyBasics zodat ook de avonden beter gaan verlopen.


Mijn begin van het nieuwe jaar wordt energiek! En niet alleen omdat ik me dat voorneem, maar vooral ook omdat ik daar hulp bij krijg. Ik wil écht weten dat wat ik doe bij mij past en niet zomaar gokken wat goed zou kunnen werken. Thanks TastyBasics en Mijn Meting voor ‘having my back’.


Vond je deze blog interessant om te lezen en ben je benieuwd hoe de Kerstdagen zijn verlopen? Volgende week mag ik nogmaals een blog schrijven over mijn bevindingen, de tips die ik heb gekregen en ook hoe ik (waarschijnlijk!) fan wordt van de pasta’s van TasyBasics.

Groetjes Lindsy

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *