Jan – Diagnose diabetes type 2.

“Ik 56 jaar en Ik voel mij gezond, maar recent heb ik bij een routine controle, de diagnose diabetes type 2 gekregen. Op advies ben ik de sensor in gaan zetten om te begrijpen wat voedsel met mijn bloedsuikerwaarde doet. Normaal gesproken eet ik koolhydraatbeperkt.

Terugkijkende op de periode voorafgaand aan de diagnose diabetes type 2 werd wel duidelijk dat ik met regelmaat chips en noten at. Ik ben een door-eter. Wat de sensor mij heeft laten zien is dat mijn bloedsuiker na het ontbijt altijd sterk stijgt en na 2 uur weer teruggekeerd is, naar de waarde voor het ontbijt. Na het avondeten, waarbij ik uitsluitend groenten eet, blijft de bloedsuiker vlak en neemt na een aantal uren zelfs iets af.

Belangrijkste leefstijlveranderingen zijn: niet meer snacken, in het weekend sla ik het ontbijt over en eet ik pas tegen 12 uur. Ik eet nu veel bewuster en lekkerder. Het resultaat van mijn besluit om te luisteren naar mijn coach (voedingsdeskundige) is dat ik in een paar weken al enkele kilo’s kwijt ben geraakt, mij energieker voel en mijn medicatie voor diabetes type 2 heb afgebouwd naar alleen in de ochtend een pil te nemen”.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *