Lizet – Gastric sleeve, diabetes type 2 en nog steeds overgewicht.

Hoi mijn naam is Lizet, 52 jaar, diabetes type 2 en ik heb een Gastric Sleeve ondergaan in de hoop dat mijn diabetes zou verdwijnen, dit is helaas niet gelukt. Nog steeds overgewicht, wel minder dan voorheen maar nog niet op gezond gewicht. Ik heb afwijkende bloedwaarden, mijn suikerwaarden zijn veelal te hoog. Van hypo’s heb ik geen last.

Mijn eetpatroon is door het voedingsadvies koolhydraatbeperkt. In de 1e week deed ik normaal als altijd, en de waarden van mijn diabetes waren niet goed, veel te hoog en in de gevarenzone. Ik heb ook direct gezien hoe mijn diabetes reageerde op aardappelen; gekookt, gebakken, koud en daarna opwarmen. Daar schrok ik enorm van!

In de 2e week heb ik alle koolhydraten weggelaten, ben ik meer gaan wandelen, meer bewegen, en de bloedwaarde waren 24 uur per dag in het groen. Dat heeft mij heel veel inzicht gegeven. Alle koolhydraten zijn voor mij een trigger, dus ik denk nu 5x beter na voordat ik iets eet wat niet gezond is. Chips, koek, snoep… ik kan het nu allemaal makkelijker laten staan omdat ik weet wat het doet met mijn lichaam.

De grootste veranderingen zijn, dat ik meer beweeg en dat ik bepaalde koolhydraten 99,9% vermijd. Ook heb ik gemerkt dat s ’ochtends bewegen een ander effect heeft dan de rest van de dag. De uitleg die ik heb gekregen is dat de lever de suiker wat is opgeslagen los kan laten omdat je nuchter beweegt en niet eet. Dat vind ik mooi om te zien en ik ben mij bewust dat mijn lever de suikers los mag laten. Na het avondeten probeer ik niet meer te eten omdat ik daar in de nacht veel last van heb, mijn bloedwaarden van diabetes blijven wel wat hoog, ook dat inzicht heb ik gekregen.

Vanwege mij Gastric Sleeve is het advies geweest om 6x per dag kleine beetjes te eten. Door de sensor en uitleg heb ik gezien dat dit voor mij juist niet goed is. Ik eet nu 3x per dag maximaal. Regelmatig eet ik 2x per dag. Ik heb in overleg ook 1x 24 uur lang niet gegeten, alleen water en thee drinken. Dat werkt super bij mij.

Mijn gezondheidswinst is dat de diabetes stabieler is. Ik kan nog niet zonder medicijnen, maar dat hoeft nu ook niet verhoogt te worden, terwijl de huisarts mij wel daarvoor gewaarschuwd heeft.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *